roligt replikskifte

Scenen: min låtsasmamma, som är till ursprunget estnisk, sitter i köket. Hon hade när den här tiden begav sig problem med det svenska språket, hade inte lärt sig utnyttja det till fullo, vilket märktes inte alltför sällan. På hennes rygg bökar hennes dotter, min lillasyster, vid tillfället tre år gammal. Detta väcker hennes irritationskänslor. Följande sak sägs:
- Ta mej inte så hårt bakifrån! För det första gör du det alldeles för hårt, för det andra är det inte ens skönt!

Jacks och Jacks pappa har svårt att hålla pokerfejset.

varifrån kommer då smärtan?

fan, jag är inte kär i dej fortfarande!
jag har inga skäl att vara svartsjuk, att känna hur ont det gör när du nämner honom.
så varför gör det det?

varför envisas mitt inre med att gå sönder? varifrån kommer smärtan?
du säger hur dina känslor är, men vad hjälper det?
för tyngst väger ändå min fantasi, som aldrig slutar få för sej att den viktigaste för dej är honom, och att jag kommer nånstans långt ner på nån andrahandslista....

när vi pratar påminns jag om hur långt bort du är, hur otillgänglig du är. det gör ont. Det gör ont det med. men om vi inte pratar, om du inte ringer, då smärtar det. Och varför ringer då inte jag? för att då känner jag mej påträngande, då är jag efterhängsen.

varför är du inte bara här, varför är du inte bara.. min?

jag vill inte vara kär i dej fortfarande.
det skulle bli så mycket arbete....

jag vill inte.

Dagens Låt # 9

Dagens Låt:
Little Stereo - Teddybears Sthlm

"When I was a little stereo
I listened to the champion
And I always wondered
When will I be the number one"

Jacks Kommentar:
En mycket nostalgisk låt för mej. När jag var ute o skutseglade på en båt som hette Atlantica spelade dom den hela tiden när vi svabbade däcken varje morgon. Så jag förknippar den här låten gråtmilt med däcksvabbning i goda vänners lag. Underbart! 

Visste du att? # 1

Visste du att Julia Roberts morfars mor hette Elin Johnson och var född i By Församling i Värmland 1882? Eller att Uma Thurmans mormor hette Birgit och var dotter till disponenten vid Trelleborgts gummifabrik, Albert Holmquist? Och är det faktumet att Michelle Pfeiffers mormors mor hette Amanda Caroline Olsson och kom från Hornaryds socken i Kronobergs län, och Michelles mormors morfar var född i Hovmantorp, inte långt därifrån, bekant för dej? Och har du nånsin tänkt på att Steven Soderberghs farfar - som givetvis hette Söderberg - kom från Sverige? Och har du nånsin tänkt om den fågelrädda Tippi Hedren, som var skraj i Hitchcocks film Fåglarna, kanske härstammade från våra trakter? Det gjorde hon. Hennes farfar hette Mattias Hedrén och kom från Järbo i Dalsland, medan farmor Maria Vilhelmina var född i västgötska Finnatorp.


Det är kul att vara svensk :D


Idag ska jag spela laserdome (för första gången i livet), vara på middag med mammas vänner, och sen vid åttatiden vara på filmkväll. fan va kul dag!


hare bra så hörs vi / jack




en kul spontandikt

morgondagen kan bli bra om jag kan hänka på laserdomet med anna o compani, och sen hinna med middagen med maja aase och familjen, för att sedan gå till filmkvällen, återigen med anna & co. fett kul vore de om de gick i lås allting!

om en vecka sticker jag till usa. därifrån ska jag skicka en miljon vykort till massa folk. och köpa souvernirer till famljen, för att jag inte har nåra julklappar till nån. 

hahaha jag kollade in min gamla playahead.se, jerkus89. jag blev medlem 2004, och sen dess har jag vart online där tre gånger. jippi. jag måste göra nåt åt det, antingen ta bort hela grejen eller bli lite mer aktiv där. vi får se vad jag orkar göra.

nu tänker jag spontanskriva en dikt om att det blir en annan dag imorrn.
på förhand varnar jag för dåliga rim.

Om 25 minuter tar morgondagen vid
Kvällen har förbi mej sprungit
Sängen förlorade mot datorn i strid
om vem jag skulle skänka tillit.

Tiden vandrar, jag blir trött
Men sängen tillåts inte än
än har jag inte allt färdigt skött
sova får jag göra sen

Msn, blogg och dylikt är skoj
att sova känns inte så väldigt roligt
fast vad händer nu, ojoj
Jack svimmar av trötthet, inte otroligt.

haha fan va kass den blev. men aja, kul att göra den.
men mors mors, hare bra så hörs vi / Jack

wow

jag tror att wishmaster med nightwish är den sämsta låt jag nånsin hört.
fast jag måste säga att Ensam vinner krig med radioaktiva räker är en bra konkurrent till den platsen.

thomas varför skickar du sån här aidssmittat toalettpappersmusik till mej?

Dagens Låt # 8

Dagens Låt:
Damn It Feels Good To Be a Gangsta - Geto Boys

"Damn it feels good to be a gangsta
A real gangsta-ass nigga plays his cards right
A real gangsta-ass nigga never runs his fuckin mouth
Cuz real gangsta-ass niggas don´t start fights"

Jacks Kommentar:
En underbart fett soft låt som ironiserar diskret över hela gangsta-grejen, men ändå är lågmält kaxig. De som sett Office Space kanske känner igen den, den var soundtrack där. Jag njuter oavbrutet när jag lyssnar på denna låten. Ladda ner!

Anna miin älskling!

Detta är en ny grej jag har uppfunnit, och den kallar jag dagens spotlight. den kommer jag ibland ta upp här på bloggen, och rikta mot en speciell person som betyder nåt för mej.

Dagens Spotlight: Anna Boström

Ibland märker man att hela ens dag, hela ens tillvaro ramlar samman om man inte har gjort nåt den dan, nåt man brukar göra bara för att man ska kunna fungera normalt. Anna Boström är som den grejen för mej.
utan att jag märker det, behövs hon för att jag inte ska flippa. hon har gjort sej viktig i mitt liv på nåt hejdundrans smart sätt, utan att kanske ens själv veta det. konstigt är det, men är man en speciell människa så är man! :D

till dej anna vill jag säga tack för att du finns, för att du är en sån oerhört fin människa och för allt du gör, säger o står för. Du har måhända en jobbig period med killar o grejer nu, men jag har aldrig vart säkrare på nåt än detta: den kommer gå över, o du kommer hitta världens kille! världens bästa kille! för det förtjänar du!

för övrigt gillar jag faktiskt min musiksmak! sådeså!

vi hörs / jack

Filmkväll comin´up!

Ikväll ska jag, Victor o Åsa förhoppningsvis kolla på The Big Lebowski och Clockwork Orange.
Jag har inte sett den sistnämnda, men den ska ju vara bra, så det blir kul.
Hoppas bara Åsa lyckas dra ihop nån mer, de vore skoj.. men vi får se...

Big Lebowski är för övrigt min favoritfilm i hela världen. Den är underbar!

Dagens Låt # 7

Dagens Låt:
Rasmus - Snook

"Vakna upp av stadens larm
nu har dom tider o passa framför min vita mark
där glider en massa A-mobiler o kassa tennis skolresor
man ler mot alla dessa förstenade människor
levande, döda, död, levande, riggar låter passera
inget gensvar men frågandeserande"

Jacks Kommentar:
En fin och lugn låt med ett visserligen ganska klyschigt, men ändå, budskap.
Fast vad betyder frågandeserande?

Mobiltelefon upphittad.

Nu har jag kommit hem. Klockan halv sju lade Mariella till vid Viking Line-terminalen vid slussen och jag steg av och var hemma igen, hemma i mitt land där folk talar ett normalt språk, dricker (ganska) normalt mycket och är genomsnittsligt väldigt snygga. Börta bra men hämma bäst!
Vi tog bussen från terminelen till slussen, där vi tog en varm choklad och en munk på McDonalds, för att sedan fortsätta hemåt. När vi gick uppför Götgatsbacken tittade vi trött ner på gatan, och då såg jag en mobiltelefon liggande ensam i snön. Den tog jag upp och granskade tillsammans med brorsan Thomas.

Det var ju rätt tidigt på morgonen, så jag kunde inte omedelbart ringa till numrena som fanns i mobilens telefonbok utan att antagligen väcka någon. Det enda numret som lät normalt i telefonboken var "Min Mor", annars var det mest bara nummer i stil med Afrem, Föfö, Hänååk och Gääbush (autentiska exempel).
Så, med risk för att väcka henne och dra på mej ilska och ovilja, ringde jag till denna Mor. Hon var väldigt nyvaken när hon svarade. Så klart och tydligt som möjligt berättade jag för henne att  berätta om mitt fynd, men det hon var mest intresserad av var vart jag hittade mobilen. På götgatsbacken, sa jag, och då var tyst väldigt länge, sen sa hon:
- Det var inte alls bra. Inte bra alls.

Nu har jag pratat lite med denna Mors dotter, som alltså är ägaren till mobilen, och jag har förstått att det var lite smådumt att säga det om götgatsbacken, för av nån anledning är det inte passande att den här tjejen vars mobil det är inte vistas där. Men hon var tacksam, och lät schysst och söt.
Så vi får se hur det hela utvecklar sig.

Jag har laddat ner lite musik, typ lite Rammstein(mest Benzin), lite System of a Down(mest Hypnotized) och en del Las Palmas (hela albumet Din till låns. finns på internet, fråga mej om var om du vill ha det).


men vi hörs / Jack



Jag vill filma!

Jag vill filma!

Jag har kamera, kompisar som gillar att filma, hjärnan för ideer, intresset, hängivningen.. allt!
Varför har jag då inte kommit igång?

Vi har hela tiden planer på att komma igång. Jag och tompa t.ex., vi tänker börja gymma, börja med streetart, filma, göra en animerad film... en miljon saker. Men vad behövs för att verkligen och på riktigt komma igång? typ bomber och skottlossning och en lång lång lång tofs uppstoppad raakt in i urinröret!

Idag vandrade jag runt nere i spelrummet som finns här på hotellet. Eftersom det här inte bara är ett spahotell, utan även traktens typ bästa badhus, så är det massa folk som inte bor här på hotellet som badar här hela tiden. Och spelrummet ligger i anslutning till den publika ingången till badhuset. Där finns det alltså ofta människor som vill spela lite spel innan/efter badet.
När jag alltså gick runt där nere och betraktade spelautomaterna och de små finska åttaåringarna som ivrigt låtsades styra bilarna på skärmen, trots att de inte lagt in pengar, intensivt pratande sitt mystiska språk, så var det en kille som gick in i spelhallen. Eller gick är överdrivet att säga, han vinglade snarare in.
Senare sa mamma till mej att han direkt verkade ha spanat in mej, och målmedvetet började försöka få min uppmärksamhet på olika sätt, detta utan min vetskap.
Men till slut lyckades han, när att jag tittade på en spelmaskin som hette Live Action Ping Pong, alltså ett pingisspel, som uppenbarligen startats om och stod i bootläge, fånga mej genom att påtala denna automats underliga läge. Därefter märkte jag att han hängde efter mej. Han pratade livligt med mej på sin brutna finskengelska om väldigt mycket, och jag förstod ungefär hälften så jag kopplade på min "le, skratta och håll med"-konversationsteknik, vilket verkade uppmuntra honom. Genom hela alltet vinglade han påtagligt, både verbalt och fysiskt. Jag kan mycket väl tänka mej att han var påverkad av det ena eller det andra. Han verkade vilja rikta oss mot en speciell automat längst in i rummet, vars spel hette TimeCrisis 3, och var ett spel med två pistoler och två skärmar. Man skulle helt enkelt skjuta på skärmen, där hemska fiender figurerade. Där bjöd han mej av nån anledning på ett spel, det verkade som om han ville testa mina skills i spelet. Det var kul. Men han var lite för hög för att kunna kommunicera normalt med.
Sen vinglade han därifrån.

Se där hur långt och mycket man kan skriva om att nån man inte känner bjuder en på ett spel.
vi hörs / Jack

Dagens Låt # 6

Dagens Låt:
Pulstar - Vangelis

(textlös låt)

Jacks kommentar: En coolt och rätt avslappnande new age-låt. Typ.

God Jul

Jag tillönskar alla er som läser min blogg en synnerligen God Jul! Hoppas ni har det jättemysigt med er familj, släkt, kära och vänner!

Vi hörs / Jack

Är i Finland!

Tjeeena alla(?) som läser min blogg!
jag är i finland just nu, och mina dagar går ut på att äta massa mat, bada skiten ur mej, kolla på mtv, spana efter tjejer i bath suites och dega. jag har det i kort rätt jävla skönt.
båtresan hit gick bra, fast jag sov inte alls, för det fanns ingen sängplats till mej, eller det fanns en, men det var i en separat hytt med finska ölgubbar sovande i. så jag dissade det, och drog runt på båten istället hela natten. hittade ett gäng nittonåriga snubbar som lirade texas hold em och drack öl, och joinade dom i det. det var mycket trevligt.
anledningen till att de inte festade järnet i sin hytt var att de inte hade en hytt längre, en av dem hade sparkat sönder sprinklergrejen i taket som ska utlösas om det brinner, och den hade börjat spruta för fullt, o så hade vakterna kommit och fistat dom tills dom bad om förlåtelse. bildligt talat.
så nu drog de runt och vara trötta och fulla i båten istället, och jag hänkade på dom för annars skulel jag bara sitta o ha de trist, så vi drog runt. men så fick vi ett nyckelkort till en hytt av nåra som gick av, och där gick vi in och softade. men så kom vakterna igen och körde ut oss, så vi sov i rökrutan och skaffade oss en tallrik lungcancer pga passiv rökning, tills jag gick av på morronen, trött som göran perssons balle, och de fick en ny hytt. rolig natt, men jag var sönder av trötthet hela rersten av dan.
men de är kul kul kul ändå. och nu har jag hittat en dator med internet här, så nu kan jag blogga dessutom! whuhuu!

så, vi hörs! morsa morsa / jack


diverse skitsnack.

jag har tagit virtanens senaste dagens låt på allvar, som var "How to make gravy" med Paul Kelly. och jävlarimej, den var bra. lyssna på den alla som får tillfälle.

vi sticker till båten om.. ööh... tre timmar ungefär. där ska det ätas buffe och tittas efter snyggingar. sen kommer man fram till finland, och där badar man och äter. och det är avslappnande.

jag fick bl.a femhundra spänn av morsan i julaklappa. de sitter nu tillsammans med de andra femhundra på väggen, för att användas i usa. det blir skoj.

jag har tappat bort mitt pennskrin. mitt pennskrin är mitt allt. jag klarar mej inte utan det. skandal. jag måste hitta det innan vi sticker. men mitt rum är ett område i undantagstillstånd. de rena kläderna ligger i skyttegravskrig mot de smutsiga, och vill inte bli ett med dom. serietidningarna springer hysteriskt runt och försöker förgäves akta sej för bombsläppningarna från cd-skivorna, och över allt kliver jag runt och skrattar åt deras misär. jag är en rätt ond mänska alltså....

aja, nu fick jag ett mejl som sa att nån kommenterat nåt här på min blogg. det blir min fjortonde kommentar hittills. det måste man ju kolla upp.
hare bra tills vidare, vi hörs / jack

nybadad o fin

en som jag känner tycker att jag är väldigt het! sånt lyfter självförtroendet!

nu har jag nyss kommit upp ur badet, och ska snart lägga mej o soooova... skönt.
jag tänkte bara göra ett nytt litet inlägg nu, för i finland kommer det nog bli lite knapert med blogging.
då får man sms:a ringa istället. om man har mitt nummer, vill säga. dem som jag gillar har det, tough luck för er andra, som jag inte känner / inte gillar. men meddela mej så kanske ni får det.

det är svalt i mitt rum. jag är kall om benen.
varför har ingen uppfunnit en grej som man kan sätta sina böcker / tidningar på när man ligger i badet och läser? fatta va skönt det skulle va, slippa hålla upp boken, bara ligga och läsa. och sen när man vil bläddra drar man i nåt snöre så gör en skalmanliknande hand det åt en.
avancemang.

emmaavdelningen:
tänker på dej, men jag tror jag ska försöka komma över dej. du är en underbart fin tjej på alla sätt och gudarna ska veta att jag gillar dej, men jag behöver nån närmare mej...
men du är alltid välkommen i mitt hus och i mitt hjärta, det ska du veta. gudarna också.

jag ska nog spela lite munspel innan jag somnar.
gonatt, vi hörs / jack

loov...

....så nu har jag det skööönt.
fast det är en smula stress inför julklappar förstås...

just nu kollar jag på reuter o skoog. tantsjuk humor på nittiotaalet.
rätt så smart, o från time to time riktigt kul.
imorrn bär det av till finland över jul, där jag ska bada i poolar och äta enorma buffeer i fyra fem dar.
sen under nyåret är jag hemma, för att sedan den tredje januari sticka till USA.
rätt kul alltså.

faaan julklappar. man måste fixa det snart altså..
aja vi hörs då / Jack


Det går uppåt!

yeeey
jag upptäcte nyss att Jack, mitt mest flitigt använda nyckelord, ligger på listan över de 200 mest använda nyckelorden! kolla själv! http://app.blogg.se/index.bd?fa=tag.main&tab=1 fan va hårt!
jag börjar skaffa mej ett namn lite smått här på blogg.se!

nu ska jag bara få de till ett större, mer använt nyckelord.
men tills vidare, adjö.

Dagens Låt # 5

Dagens Låt:
Gangstas Paradise - Coolio.

Gangstas paradise

Kommentar överflödig.


Lovet stundar..

...och jag känner det i skolans atmosfär, i luften, i mej. det är avslappnat! 
sen har ju jag iofsig ett bråkigt känsloliv som ligger i skyttegravskrig inom mej, ska jag, ska jag inte, hur ska jag, hur ska jag inte, men det är sekundärt. jag mår mainly rätt så bra iaf.. rätt så bra...

jag borde arbeta på mitt dumma svenskaarbete som behandlar litteraturhistorien just nu, men det är rätt lätt, det är personliga omdömen kring det som gäller, och det är ju en ganska manipulerbar sak.
så jag ser inga problem med det.

vi hörs / jack


sammanfattning

oj oj oj..
tuff men underbar helg...
emma var här. för att göra en lång historia kort så har vi tittat på film, druckit te och umgått med småsyskon. men också gullat o myst en del. utom möjligen på lördagsnatten, då du inte mådde helt fantastiskt..

men sen, när jag släppt av dej på tåget, och kom hem och var för första gången ensam, utan din doft o din närvaro, blev mina känslor för första gången väldigt påtagliga. de tog mej på sängen, och jag satte mej ner på soffan, du vet den man kan sitta på och titta ut från balkongen på dragna killar som kissar, och där grät jag. jag grät ur mej mina motstridiga känslor, och mina tvivel på om du gillar mej alls eller inte, och jag grät ut.
och det var skönt, och nödvändigt. men jag saknar dej jättejättemycket.....

jaja, jack rycker snart upp sej, och då blir de samma vanliga låtsasbittra blogg här som förut!
vi hörs / jack

älsklingen är här

hej hej alla
jag är glad. för inatt sov jag med min fina emma. imorgon natt kommer jag också göra det. iövermorgon natt med. :D och på dagarna är jag med henne med. idag har vi mest softat, vart med min lillebror vincent (som lägligt nog kräktes igårkväll, så emma var tvungen att titta på när jag sprang runt med f.d mat i händerna för att slänga det i toan) och tittat på en film, the Upside of Anger med kevin costner. den var bra.
emma sitter och pratar skräpig kritik om sej själv här bakom mej. hon förstår inte att att prata skit om emma är som att stå och säga att himlen är grön. hon är allt dum, min fina emma...

nu ska vi snart iväg till järna, där min pappa bor. där kommer vi förmodligen hänga med isak och titta på skenbart som går ikväll. nu emellan att jag skrev det där och den här fortsättningen var jag och kysstes lite med emma. hon tyckte jag skulle dela det med er läsare, för annars skulle ni bli besvikna.
blev ni det?

men, det får vara det för nu. ni får ursäkta mej för att jag inte skriver så mycket nu som förut, men emma håller mej buzy :)
hare bra så hörs vi / jack

Dagens Låt # 4

Dagens Låt:
Fredrik Kempe - Vincero

"Ma il mio mistero e chiuso in me 
Il nome mio nessun sapra 
No, no, dilegua, o not 
Tramontate, stelle 
Tramontate, stelle
All'alba vincero"

Jacks Kommentar:
ja jag vet att det här är skräpkultur. men det är det som är grejen med min musiksmak;
den innefattar både bra o dålig musik :)
och vem ryser inte i slutet, när han maffar sej med sin röst och fixar den där höga tonen medans den mäktiga musiken i övrigt spelar på... whuu...

Zummm

nu sitter jag i skolans datorsal, och har just läst igenom typ alla bloggar på mest aktiva-listan. det är slående mycket tjejer med modetips och bratsleverne där uppe, hur kommer det sej? jag är tröööött. jag pratar ju i telefon varenda kväll, till minst halv ett, och det bli rätt lite sömn över då. tack jesus, gud och mahatma gandhi för jullovet som kommer snart, det kommer göra mej till en ny mänska! jag ska till finland och äta bufféer (om inte det inte var inkluderat, vi får se hur det går med det) och bada i enorma pooler och åka vattenrushkana och bli barn på nytt, och på kvällarna ska jag kolla på mtv och south park o grejer.... mycket mycket skönt. och jag ska gå upp jättesent! och sova jättemycket! sen i januari ska jag till usa i två veckor. Los Angeles och San Fransisco ska besökas av oss, vi har ett digert schema med bl.a besök på Gisnepp(disney)land, och min moster som jag inte träffat sen jag var... fem år? mycket roligt ska det bli. jag ska köpa mängder med souvernirer till alla polare over here, och äta mycket skit och prata mycket svengelska. och det ska bli intressant. fast med min tur kommer säkert nån enorm naturkatastrof utbryta så fort jag sätter fötterna på marken där. jag var i indien förra året, vid jul. jag kom dit tre timmar innan tsunamin slog över landet, men undkom opåverkad. men vi höll mycket på med hjälparbete o grejer, och det var en erfarenhet som heter duga. Dagens Emmaavdelning: Saknar dej galet mycket hela tiden oavbrutet Emma. Typ 30 timmar kvar tills du kommer nu.. gaaah va läskigt de var igår när linjen bröts. jag ver seriöst asrädd att du dött av nervgas eller nåt.... aja, nu tar lektionen sin början och janne kommer in och säger hej ungdomar, och då måste jag börja arbeta på min wondows excel-uppgift. helt mördande intressant är det. bladibla. vi hörs alla trofasta läsare (eko: äsare.. sare... are...) hare bra tills vidare / Jack

Några Kvällstankar...

Jaha, då har jag legat en och en halv timme i adet och är på gång att lägga mej... om ungefär en halvtimme ska min emma ringa, så pratar vi vår dagliga dos livsviktigt kärlekspjosk och sen är det slagga järnet ända tills jag vaknar som gäller! o imorrn är det sovmorgon till kl 0920, så det är extra soft.

Om att ta långa bad skrev Charlie Christensen (arne ankas tecknare) följande:
"När inte (långa promenader) hjälpte var ett långt hett bad den sista utvägen. Det varma vattnet fick en att gå ner i varv, man koncentrerade sig och gick mer på djupet med sina idéer. Enda problemet var att jag i flera år inte hade något badkar. Jag ringde till vänner och frågade om jag kunde få komma över och bada."
Jag är avundsjuk på christensen som får idéer när han badar. själv blir jag bara jävligt trött...

Idag var det luciafirande i skolan, vilket innebar att vi började dagen klockan åtta och slutade den klockan nio. emellan de klockslagen så var det luciamorgon, och nån klass kom in med en lucia och ljus och grejer och sjöng sånger och sådär. Tråkigt är bara det att jag, med mitt förflutet i adolf fredrik, sveriges bästa körskola (men sämsta skola i övrigt), inte alls kan uppskatta körmusik nu som inte lever upp till af:s trots allt väldigt höga standard. Södra Latins luciasånger sjöngs mycket undermåligt, med klara brister i sopran och basstämman. usch usch... men men det är den goda viljan som räknas.

Dagens Emmaavdelning:
aaah nu är de bara en dag och 18 timmar kvar tills du finns hos mej! ooh va jag längtar :) <3
men just nu är du och spelar minigolf och äter middag. det är förhoppningsvis roligt för dej :).

och så ett personligt meddelande.
Emma (Eliasson, inte Engelbrektsson den här gången ;))
va bra att vi hade vårt samtal där, du behöver stöd just nu i din lite jobbiga period. kom ihåg att du är en sån jättefin tjej, och att mina, och säkert många andras också, tankar finns hos dej. :)

okej thats it for now. fortsätt läsa min blogg vänner, lots o´more interesting things are to come up here!
hare bra / jack


Dagens Låt # 3

Dagens Låt:
Tom Jones - Kiss

"You dont have to be rich to be my girl You dont have to be cool to rule my world Aint no particular sign, im more compatible with I just want your extra time and your...kiss"

Jacks Kommentar: ett jävla bra drag i den här låten av De Nasala RöstRaggarnas mästare Tom Jones. Sätt på den, jag lovar du kan inte motstå att dansa :D

Bilder Bilder Bilder!

Bilder från helgen, och en på min fina flicka.  


min tjej Emma som jag är kääär i :D

Min fina fina tjej som jag är kääär i! :D (ja sa ju att du skulle hamna här sötis) Min Roll i Sin Klädsel

Jag som jag såg ut när vi spelade gatuteater i sthlm. Min karaktär var trettonåriga ensamma Rickard... 
gatuteatergänget (jag längst till höger :P)

Yeeah hela gatuteatergänget! från vänster: läraren Nina, Astrid, Kim, Amanda, Ehlin och jag. gycklargänget sprutar eld
gycklarna trollbinder publiken, och Emma (den barmagade tösen närmast kameran) trollbinder med sin fullritade mage ;)
  The Three Gerillas

tre av de sju cooooola gerillamarknadsförarna. en jävligt cool bild faktiskt.

trött men glad.

Idag har jag vart trött... matten var trist, Henrik jävlades en hel del med matteläraren men tråkigt nog är hon för dum för att förstå när hon för en förloämpning, så hon märkte inget. Snart ska jag ut och köpa pengar till mobilen, en stålgrå Sony Ericsson T610, så jag kan smsa dej Emma.. du ger så mycket sms också fular jag mej och svarar aldrig för jag är så snål och har aldrig pengar på den.

amanda werne, en tjej som 1. är cool och kul, 2. bor i göteborg och 3. har nästan nästan samma efternamn som jag har också blogg fick jag häromdan veta, så den ska man ha koll på annars är man fyrkantig.

Fan, man saknar alla från teaterkursen... Sadomatafisken Emma som man gullade med i soffan, suputen Filly som man hade precis samma bisarra musiksmak som, grötmunnarna Elin o Kim som man inte hade ett dugg gemensamt med, galningen Emil som man blev slagen av, och slog....
Sen finns ju de som bor i sthlm som man kommer träffa igen, tvålfagre Olof som lånade emmas kamera och tog miljoner bilder på sitt eget fagra anlete osv...
Jag lovar att jag ska berätta utförligt om hela helgen sen, men just nu orkar jag inte.
Huvudvärk o hungrig...

Aber aber. Later homes / jack

Vad hände med koppen då?

Koppen stod inte kvar härom morgonen.
Han ansåg att han behövde den mer än vi gjorde det. Må så vara att han gjorde det, men etiken och moralen då? Försvann den samtidigt som jag gick utanför dörrn med koppen?

Whatever. Nu svävar den runt i stockholms undre värld, och kommer säkert dyka upp när polisen gör en
razzia på en polsk transsexuell bordell om tre år.

Dagens Emmaavdelning:
Stackars älsklingen som har gått och tänkt på mej i helgen, dumma jack som inte ringt eller smsat eller nåt. Jag är ett riktigt lowlife....
Men jag hoppas det är okej ändå :) Fyra dar kvar tills du kommer hit!! Blir det übermys då eller?!

Ps. Mamma. Koppen var en såndär välvd brun kopp, som vi hade ett par av. Jag tänkte att den var minst speciell och värdefull. Jag är beredd att köpa en ny sån, om du vill. Men den diskussionen tar vi sen. Just nu vil jag inte störa dej i tittandet på "Them". Ds.

/ Jack

Dagens Låt # 2

jepp, teaterhelgen är över och det har vart  u n d e r b a r t!
Jag ska berätta om den för alla er mina trofasta läsare (kan ni inte lämna lite fler kommentarer by the way, snälla?) inom kort, men just nu orkar jag inte. därför kör vi en dagens låt istället.

Dagens Låt:  
Everlast - White Trash Beautiful

"White Trash Beautiful, There's something you should know My heart belongs to you And you coulda found a better guy I'll love you till the day I die I swear to God it's true I'm comin' home to you I'm comin' home to you girl"

Jacks kommentar:
En mycket fin hiphoplåt, ackompanjerad av en akustisk gitarr, vilket verkar vara Everlasts signum.
Mycket hörvärd.

Den hemlöse mannen

Nu är klockan 03.48, och för typ tjugo minuter sen kom jag hem ifrån första dagen i min helgkurs i teater. Mycket roligt var de, jag träffade skoj folk från hela sverige och var med i ett samtal till långt in på natten. Men, vid tretiden gav vi upp och folket gick och la sej på sin masslogi på en adress här på söder.
Men jag, som bor så nära, sover inte där utan gick hem istället.
Och när jag, vid kvart över tre, är i min trappa, upptäcker jag att i en port alldeles bredvid vår står en kille, kunde vara trettio år gammal men ser mycket äldre ut, med stripigt hår, likblek och svettig i ansiktet. Han har sina tillhörigheter med sig i ett par påsar, tittar halvt rädd halvt irriterad på mej när jag säger till honom:
- öhh.. bara så du vet, det är privatbostad här bredvid. Jag försöker låta snäll och medkännande i det jag säger, för jag vill honom inget illa, men det lyckas nog inte så bra...
- aaah ja vet, ja är lugn, svarar han snabbt.
- mm.. ja så det bara inte blir nån.. fönsterkrossning eller nåt här. Oh, hur onödigt var det egentligen att jag från början skulle öppnat käften?
- nää ja är lugn, svarar han och verkar tycka detsamma som jag, varför skulle jag börja jiddra.
Okej säger jag, och låser upp hemma hos mej och går in. Och när jag kom in tänkte jag ännu lite mer på hur jobbig hans situation var. Han såg närmast död ut, vaxartad vit hy med svettpärlor i denna kalla natt.
Så, kanske bara för att tvätta mitt samvete, men också för att jag ville visa att jag ville honom väl, tog jag in kaffekokaren i mitt rum för att inte störa familjen, och kokade en kopp till honom.
Jag tog inte i nåt socker, visste inte om han ville ha det, men tog i lite mjölk av nån anledning som jag nu senare inte kan komma ihåg.
Och så gick jag ut med koppen till honom.
- Ja jag tänkte att jag gjorde en kopp kaffe till dej.
- Åh schysst, sa han kort och tog längtande koppen från mej, värmde händerna mot den och smuttade.
- ööh.. ja, om du kan bara lämna koppen här i uppgången sen så blir det bra, sa jag.
- Aa visst, bara ja får va i fre så är de lugnt, sa han, vilket jag inte riktigt vet hur jag ska tolka men men...

Vi får se om koppen står kvar där imorrn. Men egentligen bryr jag mej inte, jag ville bara visa honom denna välvilja i hans förmodligen rätt miserabla tillstånd.
Och jag hoppas detta gjorde en skillnad i hans liv, om så lite som en diskret, värme en kall decembernatt. Hoppas jag.

Fagott

Jag dricker kaffe med rätt mycket socker. Måste dra ner på det...
i min underslaf ligger Tompa och gnäller över att vi har det trist. snart ska vi komma igång och skriva på en dikt. Vi planerer en del, jag och Tompa. att börja gymma, att börja med streetart, att börja göra animerad film. nu åter står de tbara att faktiskt komma igång med det också....

Idag har jag haft gympa, spelat bandy och blitt trött, men de var kul, och historia, där vi skrev en jävla massa och tittade på en film om excentriska engelsmän som bygger enorma medeltidskatapulter som de kastar iväg pianon med, för att uppleva stämningen. när pianot krasades sönder mot marken flinade de elakt och pekade på det. jaa, jaa... vissa samlar frimärken, vissa plockar blommor och andra kastar iväg tunga saker för att garva åt det när det går sönder.

samlingen (en sak vi har på vårt gymnasium en gång i veckan när man får göra/hälsa/sjunga vad som helst) var kul. en snubbe spelade fint på gitarr, lite roliga hälsningar framfördes bl.a en hyllning till vår klass och ett grattis till Tompa på hans 16årsdag.

Dagens Emmaavdelning:
Igår beställde du biljetter till nästa helg!  jippiii!
ditt sms idag var till mycket hjälp för att jag skulle palla med dagen :)....
längtar o tänker på dej...

Men! jag skriver så mycket så folk orkar inte läsa allt!
nu får det banne mej vara slut! / Jack

Dagens Låt # 1

i dessa virtanen-wannabebloggar kommer jag fläka ut min rätt underliga musiksmak, med tillhörande målande citat ur vederbörande låts text.

Dagens Låt:
Soldier Girl med Polyphonic Spree.

"I found my Soldier Girl She's so far away She makes my head spin around"

Jacks kommentar: får mej att tänka på Emma... min soldier girl som är 385,1 km borta från mej och som
verkligen får mitt huvud att snurra på dagiskärleksstadiet :)..

Lite bilder

min brorsa och hans
Min lillebror Vincent, fyra år, och hans lilla "flickvän" Moe :)
jag och min yngste lillebror Samuel.
Jag och min lillebror Samuel, två år. Ovanligt fult foto på mej där :P...
jag och alla mina syskon (utom ett)
Jag och alla mina syskon (utom ett, den äldre tjejens tvillingbror Thomas). Jag är äldst.

Misslyckad dag, lesset humör...

Somliga dagar mår man bra. man känner sej omtyckt, man lyckas med det man gör och det är god mat. Andra dagar mår man inte fullt så bra. Man tycker man känner folks blickar i ryggen och tycker de känns elaka, man misslyckas med sånt man tar sej för, och maten är äcklig.
Frånsett maten hade  jag en sån dag.
På bilden arbetar vi med olja, nåt som jag är lika skicklig på som hitler var på människokännedom. Det  gick alltså åt skogen. På historian hade jag glömt läxan, vilket innebar att jag kände mej genuint dum. På engelskan tyckte min lärare jag var en idiot...
Men, det var kyckling till mat, och den gick att äta. Så fick jag ju ett sms från dej, och såna lyfter alltid upp min dag, så det har inte vart helt hemskt hela dan :)...

Nu ska jag ut och köpa lite chips med dipp för att tröstäta lite, det var ett tag sen jkag gjorde det. Samtidigt ska jag försöka göra lite läxor, trots dess oerhörda tråkighet. Jag är verkligen oerhört skoltrött just nu, jullovet kommer som en räddning för mej. Hoppas bara min ledighetsansöka till amerikaresan godkänns, då blir det extra långt jullov!

Dagens Emmaavdelning:
Jag längtar efter dej! De vore underbaaart om du kom ner nu till nästa helg :D <3
Tänker alltid på dej...

Jaja thats it for now med mitt gnäll
later / Jack


älsklingen

älsklingen (dålig bild jag vet, hon tycker också det)

min lilla flicka som bor så llångt bort från mej... 
(jag vet att det är en dålig bild, det tycker hon med, men det är de enda jag har :( )

jack är kär

jag har sjuhundra kronor uppsatta på väggen. de är till för julhandeln.

Här kommer nu en liten berättelse om Emma och mej.
Jag och Emma Engelbrektsson träffades ungefär vid tretiden den 13 november, på tåget från Göteborg till Stockholm. Jag skulle hem, till sthlm, hon skulle av till sej i Vara, och gick av i Herrljunga.
Från början satt hon på platsen i andra raden, men vi fick ändå tillfälle att ge varandra några blickar, vilket vi också gjorde. Sedan kom det två fjortisar och ville sitta ner bredvid varandra, då sa Emma snabbt:
- Jag kan flytta mej!
Det gjorde hon, satte sej bredvid mej, och gav fjortisarna platserna bredid varandra. Därmed lämnar vi dem till sitt öde, och går över till oss, som började prata. Vi diskuterade harmlösa saker, såsom priserna på att åka tåg, och att hon hade ett kort som man kunde åka mycket tåg billigt med. Sen började vi plötsligt av en slump komma på diverse likheter med oss, som till slut blev intressanta. Vi var lika varandra, och ömsesidigt intresse väcktes.
Hon gick av ungefär klockan 15.45, med ett nytt mobilnummer i sin telefonbok. Vi sms:ade lite med varandra till en början, tills jag efter nåra dar bad om hennes msn, som sedan tog över i vår kommunikation.
Vi upptäckte mer och mer våra likheter, i tankegångar, tal och personlighet. Måndag den 5 december pratade vi i telefon från klockan 0020 till 0420, och njöt varje sekund.

Nu är det sweet love som gäller :) <3
Jag hoppas på att du kommer upp hit snart snart snart

Emma Engelbrektsson är 16 år, fyller 17 den 18:e juli. Hon motionerar på flera olika fronter, boxas och springer och gör situps och grejer. Hon har en hund, två katter, fiskar och en papegoja som heter Hugo och kan säga en del olika saker. Hon diggar idol. Emma bor i Vara, som ligger nära Lidköping. Hon bor 385,1 kilometer från mitt hus.
Hon är nåt i stil med den finaste tjejen i världen, söt, snäll, glad, vacker, rolig.. allting!


ni förstår att de där kilometrarna är plågsamma för oss.....

mvh / Emmas Jack

liten teckning. en lärare kanske?

liten teckning. en lärare kanske?
yeah. hett va?

Slapp dag..

Usch jag hatar days like this.
Jag försov mej till klockan 11.26 och missade bilden, vilket är min favoritlektion och det enda utom möjligen mina tankar på Emma som får mej att jobba vidare i skolan. Helst skulle jag få värsta inspirationsbomben och börja teckna serier på löpande band som gör mej till den nya Martin Kellerman.

Apropå honom: han släpper i dagarna sin förstaa jävla bok i usa! hur jävla coolt kan det bli?!  
han har bara framgång på framgång på sej den killen. nio böcker i sverige, och nu första over there.

Jag ska ta ett bad nu! skönt!
nu ringde emma *love love*

later / the jack

jag. snö. kallt.

jag. snö. kallt.

Detta vara jag
Ni er tills vidare med denna bilden får nöja.
/J

Första inlägget.

Jaha.
Jag har bytt bloggställe, från ett jobbigt och rätt fult som ligger här: http://ballaste.blogs.se, till ett sånt ställe som självaste Fredrik Virtanen använder! det kallas framsteg, knaam sayin?
Nu kommer jag förhoppningsvis slippa såndär konstig reklam, såndär ful layout osv..

För de som inte hängt med mej från början är jag Jack Werner, 16 år, 17 i januari, wannabe-serietecknare som bor på söder i sthlm och är nerkärad i världens finaste tjej som bor i ett ställe långt bort från hela världen (Vara, 385,1 km från mitt hus :() Jag kommer lägga upp en bild, snart.
Här på denna blogg kommer ni få möta mej, mej, emma, mej och kanske nån polare from time to time.
Sen kommer jag även lägga upp lite saker jag ritat ibland, bara som uppiggningsgrej.

Aja. Nog med "låtsas-att-nån-läser-min-blogg". Jag sitter i köket hemma hos mej och skriver. har kokat vatten, för jag tänkte göra lite kaffe till min trötta kropp, men kom av mej alldeles... samtidigt lyssnar jag på en grupp som en kille i min mammas improvisationsgrupp har, som heter Ritual, och gör nån sorts glad och oregebunden gladrock med mycket falsettkillar och datorgjorda boing-ljud. de är helt okej.

Syrran ska på franz-ferdinand på torsdag. jag är inte avundsjuk.

Well well to be continued antar jag.
/ Jack