Dagens Låt # 22

Dagens Låt:
Das Model - Kraftwerk

"Sie ist ein Modell und sie sieht gut aus
Ich nehme sie heut' gerne mit zu mir nach Haus
Sie wirkt so kuehl, and sie kommt niemand 'ran
Doch vor der Kamera da zeigt sie was sie kann"

Jacks Kommentar:
Lugnt sorgsen, vacker, elektroniskt respektfullt distanserad.
Helt enkelt vacker.

Jävla bank!

attans tusan!

Jag fick en gång ett bankomatkort. Det var blått, rätt fint och bra att använda.
Men bara nån vecka efter att jag fått det började det spricka. Mitt i kortet var det en ful glipa, och jag förstod att det var bara en tidsfråga tills kortet skulle ramla i femton bitar och dö.

Vi fick gå till vår kära lilla bank i söderhallarna, medborgarplatsen. Det är ingen mysig plats; de verkar ha en tävling ständigt igång där bland personalen, nämligen Vem kan vara jobbigast och minst konstruktiv, men ändå samtidigt som man är trevlig mot kunderna!
Det blir aldrig nåt gjort när man är där. de säger en massa saker som man måste göra, typ kratta ingången till söderhallarna, städa toaletterna och införa demokrati i Kuba.

Sen när man kommer och har gjort det, är det en annan i kassan, som med en charmant leende säger att det man vill ha gjort absolut inte på några villkor går bra. Om man inte.....

Och så rullar det på.
Vi lyckades iallafall härom veckan besegra de onda tjänstemännen, och fick faktiskt ett nytt fräscht kort, lika blått nu igen, skickat till mej. Men då hade jag hunnit tappa bort koden.
Så jag gick upp igen, klädd i kostym och trenchcoat. Och hatt och halsduk. rätt snygg var jag.
Men de har ändå, trots min snygghet, mage att leende säga att min mamma är tvungen att komma upp och vifta med legitimation och läppar för att de ska kunna ge mej en ny kod.

Så nu måste hon gå upp.
Min
mamma.
Känd som "petra som inte ringer upp när man ber henne att göra det".

Så vi får se hur det går med de där... vi får se.



Kom gärna med tips till Bloggarnas Nobelpris, som jag och Sally driver.
Vi blir glada då.

hare bra
/ jack

Om Bloggarnas Blogg

Tows Blogg:
Öhh..
Idag snöt jag mej.
Det var riktigt kladdigt.

Tänk va?

Bloggarnas Blogg:
Idag har vi nöjet att presentera den bästa bloggen som finns att hitta, la creme de la creme, den mest maxade bloggaren på jorden. Och så ger vi honom / henne ett pris!

Tänk va?

Ja. Se och skåda. Jag och Sally har till slut beslutat oss för att gå ihop, och skapa en gemensam blogg. Detta betyder naturligtvis inte att den här min blogg kommer avslutas. Det betyder bara att det finns lite mer på Jack & Sally-himlen att utforska.
På Bloggarnas Blogg kommer vi att nominera, och ett par gånger i veckan ge ett pris till de bloggar vi tycker är värda det just nu. Vi har redan inlett med en vinnare; Silverfisken!

Så fortsätt besöka min blogg, men glöm inte den nya stora solen på bloggarnas himmel; Bloggarnas Blogg!

Dagens Låt # 21

Dagens Låt:
Fool On The Hill - The Impressions

"Day after day, alone on the hill
The man with the foolish grin
Is keeping perfectly still
But nobody wants to know him
The can see that he's just a fool
And he never gives an answer

But the fool on the hill
Sees the sun going down
And the eyes in his head
See the world spinning round
"



Jacks Kommentar:

Nej, det här är inte the Beatles. Lennon/McCartney gjorde låten, men här framförs den av The Impressions. Så pass bra, att dagens låt går till dem för den låten, istället för till the Beatles.

Hårt va?


Medborgarplatsen; Turin

Svenska folket hyllar när det gäller.

På medborgarplatsen idag hade man laddat med maxade artister, som Sonja (som förlorade melodifestivalen!), Da Buzz, (som alltid är... "populära", precis som) Marie Serneholt, f.d medlem i A-Teens, och som nu gör solokarriär. En presentatör var hurtig och ville att vi skulle skrika hööö efter att han skrek hööö.
Nåra stycken skrek. Resten av de trettio tusen i publiken var tysta.
Man kände att svenskar är rätt stela.

Men sen kom herrlandslaget upp.
Och då tyckte man inte svenskar var stela längre.

38247-38.

Heja Sverige!

Det börjar likna nåt.

             Maxat.

38247-37


           Man börjar
     komma nånvart, ju.

        Med en attans
    symbolik, dessutom.

Göran, känns det inte bra?

Eftersom DN har svårt att hitta respektlösa saker på internet om den fine Göran Persson, så tänkte jag att jag skulle göra det lite lättare för dem.

Göran Persson är tjock! Göran Persson har klamydia! Göran Persson har kort penis! Göran Persson luktar lök om mornarna! Göran Persson har inga skrupler! Göran Persson skulle stulit en glass från en femåring, om han fick möjlighet till.


Såja. Känns det bättre nu, Göris-mysen, att ha något att vara martyr över?
Tänkte väl det.

Du ser Emmet, det här är inte nån attans modeblogg! Snarare en mycket seriös och tankeväckande politiska funderingar-blogg! Ha!

Om Fredrik Kempe och hans makt över en språngmarsch.

Filmkväll hos Michael.
Vi hann, innan de sista fem personerna ballade ur, se Life Aquatic, Napoleon Dynamite, A Nightmare Before Christmas och en antipropagandafilm för marijuana, från 1938.
Sällskapet utgjordes mest av Michaels klasskamrater, och eftersom att Michael väljer att pola med dem är de trevliga. Om Michael godkänner dem, är de trevliga.
De var alltså trevliga, allihopa. Särskilt en....

Klockan kvart i ett var Life Aquatic slut. Jag funderade på att slagga där, men eftersom jag ju sov hos Odd igår, och således skippade att borsta tänderna p.g.a bristen på individuell tandborste, så tänkte jag att jag idag skulla göra slag i saken, och faktiskt borsta tänderna. Vilket medförde att jag gick hem.

Jag satte på min iPod på vägen hem. Tänkte att jag skulle lyssna på nåt som jag kunde springa i takt till. Vincero verkade vara ett bra val, och med fingrar darrande av köld scrollade jag omkring i menyerna, hittade den och satte på den.




Lika underbart varje gång.

Jag springer utan att märka det. Hoppar på den livsfarligt hala isen. Svänger med armarna.
Svingar dem runt mig.
Springer hela vägen hem.
Stannar, stod utanför min dörr.

Jag är hemma nu. Ska gå in och lägga mig nu. Behöver sova. Nu.
Men Vincero är inte slut än. Bara nästan.

Fortsätter.  Högbergsgatan, Skaraborgsgatan, höger uppför trappan.
Södra Latins skolgård.
Den är tom, men hembekant. Trygg.

Vincero är tjugo sekunder från slutet. Det är i slutet av sista refrängen, innan början av hans crescendo.
Springer mot huvudingången.
Crescendo tar vid.
Ställer mig på trappan.

Fredrik Kempe tar i av alla krafter. Jag upplever hans högsta prestationsförmåga, på första parkett.
Jag höjer armarna, svänger med dem framför mig, i takt med musiken. Om en som kan göra det hade gjort det hade det kallats för att dirigera. Vi nöjer oss med att kalla det detsamma för mig.
Jag dirigerade Fredrik Kempe, i hans slutcrescendo i techno-remaken på Vincero.

Vincero är slut.
Jag står stilla. Går sedan ner för trappan från huvudentren, ner från Södra Latins skolgård. Går hem. Det är en dag imorgon också.

Jag dirigerade en sen kväll i slutet av februari Fredrik Kempe, mot en tom och svart skolgård.
Han kommer nog aldrig få veta om det.


Megastorebrorsan

Fan va kul det var att ha barngrupper i teater. Varenda unge var mysig o söt, och det var bara några ungar som inte köpte mej, som fortfarande tittar med skeptiska ögon på mej.
Men innan de har hunnnit ana nåt kommer jag vara som en brorsa för dem. En megastorebrorsa.

Jag är helt historiskt trött. De senaste fem dagarna har jag inte fått mer än fem timmars sömn, nån gång. Nu ska jag knalla över till Forsberg och ha filmmaraton. Jag har hafsat ner alla mina dvdare i en stor kasse, ska ta en dusch, en kaffe, och sen sticka. Och inte lär det göra mej piggare.
Men roligt är det. roligt som attan. Inte för allt i världen vill jag tappa kontakten med Forsberg, så det här är ju ett fint tillfälle att slå fast det.

Sorry för ointressant blogginlägg.
Tröttheten överstiger mitt skrivsinne.

Bombflygsindie - trots att jag är hiphoppare!

                                        Det här är alltså jag.

Bombflygsindie - trots att jag är hiphoppare!

Det var ju ett mysko leende jag fick till där, men annars är bilden rätt talande för min klädsmak, on the upper half of the body. Under hatten finns ett hår som i sina bästa stunder påminner om en lite kortare
Dave Grohl-frippa. Eller det är väl det jag vill uppnå iallafall.

Det lustiga är iallafall att jag, som gillar en hel jävla del hiphop och rap och sånt därnt, har en stil som sån. Jag menar, det är min bild av en bombflygsindie om något, att ha lugg och halsduk och grejer. Eller har jag fel? påpeka det gärna, så jag får veta ungefär vilket stil jag har. vore kul.

För övrigt betyder ordet bombflygsindie en person som ständigt måste hävda sig som indie. Som måste visa hur indie han/hon är hela tiden. En bombflygskille till exempel är en sån som ständigt klämmer på tjejers skinkor, vill slåss och skriker med rå röst över gatorna så pensionärer dör på fläcken. Alltså en sån som måste hävda sig. Bombflygs- är bara ett ord för att understryka att folk vill hävda sig som den man vill vara. Bombflygsskådis, bombflygsrevisor, bombflygsskomakare. Allt funkar.

Kom ihåg var ni läste det först.

mors, vi hörs
allas er
Jack

RiktigKille.nu

Jösses jösses
Idag har jag vart på Allkonsert på min skola, Södra Latin. För att läsaren ska förstå vad detta är, bör han/hon veta att det nåra gånger i månaden är små temainriktade konserter som anordnas på Södra Latin. Allra oftast är det elever från skolan som spelar, och 999 av 1000 gånger är det sannerligen jävligt proffsigt och bra.

Ikväll var det Allkonsert.
Det var en del klassiskt, mycket stråkar och sånt, men också en del jazz och lite pop. En kille spelade marimba, och man satt helt övermannad av hans häftighet i absolut tystnad och bara tittade. En orkester spelade en låt som deras dirigent, som går i tvåan, hade gjort, som hette Bolibompa-Medley.
Ni kan tänka er själva.
Och det var inte utan en liten liten tår i ögonvrån när en tjej med en ensam cello stämde upp Alfons Åberg-sången, för att följas av bas, trummor, piano och bleckblås. Majestätiskt nostalgiskt, och den sköna sorgen är inte långt borta.
Det följdes av fusion, och musikargänget jag satt i (själv går jag bild och form på Södra) började skaka och klappa och rumla runt, ofömögna att göra något åt rytmens påverkan på dem. För att inte verka onormal föll jag in, och hoppade runt på bänken jag satt tillsammans med mina diggande kompisar musikarna.

Tack Olov för rättning. Otack för att du inte vet vad en blogg är. Tack och usch.

-Nej! tyst! Säg det inte! fråga inte om de!

-Meh ååh! tyst! ja sa ju att du inte...

-ja okej då..
-..jag berättar väl...


Historiaprovet gick relativt bra.
Framför allt är jag omåttligt lättad över att det är klaaaaaaart och färdigt med de där...
Maxat maxat maxat

Vla helvete
Anna! Jag är så ini bänken glad för din skull! Du kommer ha det råroligt i din nya (nästan) egna lägenhet! Jag är stensäker på att din syrra bara kommer va soft! Jag lovar att detta kommer inleda en ny tidsålder i ditt hela i övrigt urbra liv!
Jeeeehaaw!

Kellys blogg + virrigt småprat

Syrran har skaffat sej en blogg. Hon heter Kelly och är bombflygsindie (vilket betyder en indie som ständigt bevisar det, för sig själv och andra. kom ihåg var ni läste det först) och är rätt soft egentligen. Hon hade förut en blogg men den gick åt skogen, och hennes inlägg där slutade med att de var lika viktiga och konstruktiva som uppbrunna ostmackor.
Hoppas hon fixar att hålla en intressenivå som är värd namnet den här gången. Im sure she does.

Ni läser väl fortfarande mammas blogg by the way? Jag är rätt säker på att ni gör det, hon har på två dar fått samma antal pageviews och unika sidvisningar som det tog mej en vecka att få.
Ookej ookej ookej! Tack! Läs henne istället för mej bara! Ookej ookej ookej! Ignorera att det var min förtjänst att hon iöverhuvudtaget fattar hur man uppdateras sin blogg! Gärna gärna gärna!
Usch.
Gnissel och gnäll är allt man får.

Det brakar utanför mitt fönster.
De kastar ner snömängder från taken, för att inte taken ska ramla ihop av tyngden eller nåt sånt.
Det var en dam som gick förbi som skrek och vrålade upprört över att hon riskerade få snö i sitt permanentade hår. Jag trodde hon skrek på mej, så jag gick ut och ville göra upp. Men hon sa att det var han uppe på taket hon var otrevlig mot, och inte mej.
Jaha, sa jag och gick in och drack kaffe.

Jag lever på kaffe just nu.
Jag är på gränsen av vad jag pallar med. Jag har de senaste dagarna lagt upp ett nattschema, för att få den mängd minimal sömn som behövs för att inte omedelbar sönderfallning ska inträda. Om jag inte svimmar och dör direkt efter provet, om en och en halv timme, så ska jag gå hem och svimma och dö i sängen istället.
Jävla historiaprov.


Ett Tack. Till Er.

Kylskåpslogik.

En blogg, en tonåring, en historia.

Sjuhundra olika personer har nu skådat min blogg.

Jag tackar er, mina läsare
för sjuhundra besökare.

Fortsätt läsa mig.
Du kommer inte ångra dig.
Läs om killen som är som en tjej.
Om killen som är bra på att ramla och slå sig.
Och om ni träffar mej på stan någon dag, säg gärna hej.

Jag lovar att jag egentligen är rätt vettig
Vi hörs / Jack

Ett helt vanligt samtal med Matilda.

Jag ringde till Matilda i klassen för att prata om papper. Hon hade nåt papper till kulturhistorien som inte jag hade, och vice versa. Vi diskuterade upprörda saken, skyllde på varandra, och var och en beklagade inte så blygsamt sin egen situation. Jag sade nåt som i sammanhanget skulle kunnat betraktas vara roligt, och Matilda skrattade åt det.
Hon skrattade.
Jättemycket faktiskt.

Fem minuter senare skrattade hon fortfarande, hon hade ramlat ner på golvet och nu drog hon ner saker omring sig. Jag hörde hur det brakade runt henne när hennes ägodeler gick åt i hennes desperat försök att komma upp igen trots hennes våldsamma skrattattacker, som vid sin klimax kallade upp hennes oroliga mor till rummet för att se vad som egentligen hände med hennes dotter ( för övrigt tror jag inte jag har så gott anseende hos hennes mamma, för varje gång jag ringer så skrattar hennes dotter så jäkla mycket av nån himla anledning ).

Matilda skärpte sig långsamt, efter nio minuters okontrollerat skrattande. Vi slutförde konversationen, som innan den tog slut behandlade våra respektive sätt att plugga, papprena, att jag har världens strömavbrott här hemma och sitter och skriver på min bärbara lilla snyggingmac i skenet av levande ljus och att det ska bli hemskt med provet imorrn.
Sen skulle hon äta, och vi lade i största samförstånd på.

Jag gillar Matilda.

Dagens Låt # 20

Dagens Låt:
List of Demands - Saul Williams

"I got a list of demands written on the palm of my hands.
I ball my fist and you're gonna know where I stand.
We're living hand to mouth!
You wanna be somebody?
See somebody?
Try and free somebody?"

Jacks Kommentar: Första tipslåten som får utmärkelsen Dagens Låt. Alltså en av de låtar som ni tipsade mej om när jag bad er om tips
den där gången. Denna kommer från en som heter Jotto. Tack Jotto!

En asball hiphoplåt. Soft som sjutton. Rekommenderas starkt att nedladdas.

Plugga järnet.

  Jaa...
  prov imorgon på hela medeltiden plus renässansen, i både historia och kulturhistoria. jag skulle skrämma mej själv om allt det här gick smärtfritt och bra alltså...
  i vilket fall ska jag tillbringa resten av dagen + natten framför datorn, pluggandes.

  Isak, dö inte i london snälla. eftersom du aldrig läser min blogg kan jag väl erkänna att jag redan saknar dej.
 
Olof, snar tillfriskning tillönskas Eder. det ska väl inte vara nödvändigt, helt logiskt alltså, att insjukna sådär jävligt på självaste sjuttonårsdan liksom.
  Eliza, missar du en till teater + slevenfika nackar jag dej. och dessutom så slutar jag vara uppmärksam på jobbtillfällen till dej. ha!
  Emma, fett kul med teaterhelg snart! wiiihaa!

  ja jävlar...
  imorrn kommer jag nog svimma av lättnad, när provjäveln är över..
  stön och stånk...

  oj. där gick harry, som gick med mej i min förrförra klass, förbi utanför fönstret. alla går förbi utanför fönstret mitt, sällan ser de mej, jag ser dem alltid. passerar ni utanför mitt fönster så registrerar jag er. undantagslöst.
  trist med harry är bara att han fetdissar mej nowadays. försökte hälsa på honom när jag stötte på honom i början av ettan, men han iggade mej, så jag la av. trist trist. aja.

vi hörs / jack

Scarface - short version

Fuck fuck fuck!

om ni undrar varför jag plötsligt länkar så flitigt till överallt, så är det för att jag nyss uppptäckt ett internetprogram på min dator som faktiskt har den funktionen.

så de kommer bli en del flitig länkning nu ett tag

men det är väl soft ändå, eller hur?

Jösses amalia...

Ja jo Odd, du har ju helt rätt, den här killen är ju bara för mycket.
så jävla för mycket så att han blir utnämnd till bloggen Kylskåpslogiks första Dagens Länk.

En person som är av åsikten att han är ball.


Ja jävlar, ja jävlar....

En ny blogg att lysa upp existensens flyktiga himmel med!

Kära Ärade Läsare

Nu har den stora bloggvägen även översköljt modern min. Hon har, efter påtryckningar av bl.a sin son, startat
sin egen blogg, som kommer ta upp mycket grejer kring hennes cancer, som för ungefär för ett år sedan flyttade in i hennes högra bröst, och inte gick till mäklarn för att byta hem förrns för ungefär ett halvår sedan.

Hon har utmärkt humor, och ett bra flyt i sitt skrivande. Jag rekommenderar er alla att titta in på hennes blogg. Ni kommer inte ångra er.

Så kom igen
läs hennes blogg

och min också

Lägg er röst på oss!

Jack is your man!

Lägg er röst på oss!



Trust him in every matter!


38247-34


Vincent is his brother and financial consultant. Trust him too!

Lite Anteckningar bara

* Jag har kommit på ett verb. Hemla. Om man verbar ordet hemlig så blir det hemla.
Exempel: Jag hemlade med godiset, så jag slapp bjuda brorsan.
Bra va?

* Autentisk tidningsanka:

En deltagare i Robinson berättar:
Det var ständigt hemskt på ön. Det var så mycket insikter.

I:et skulle som ni säkert förstås egentligen vara ett e. Men men, det blev ju bättre som det är nu...

* Vårat tredje teateruppspel var det bästa hittills. Tredje gången gillt infaller ibland med kuslig tydlighet. Första gången var vi lite stela, andra gånger var vi helt energilösa och fjantiga, men nu den tredje gången: maxat!

* Kungörande: om inte Elli i teatergruppen blir en maxad skådis i sin framtid, och får all cred hon förtjänar för sin braighet inom teater och skådespel, ska jag minsann sjunga en Five-låt på allmän plats, väldigt högt. samtidigt som jag skriver "fnizz" på msn! så det så!

* Attan battan. Sverige ligger i detta nu under i hockeyn med 1-0. En väninna säger att de spelar för fegt. Men jag känner i armbågen att de kommer sluta 2-1 till sverige. Den har en sån där "varning! snabb upphämtning är på väg att inträffa!"-kramp. Så oroa er inte, alla läsare (eko: äsare....sare.....are.....)

* Jag trycker nu på nyckelord, skriver in mitt traditionella Jack där, trycker sedan på publicera, och sen sitter jag och lyssnar på List of Demands av Saul Williams (den ska du få på din cd Odd! den är grrrrrrym på riktigt!) samtidigt som jag dricker te och pluggar historia. Stort prov på torsdag. måste imponera på Peter, så han tror att det förra provet blev misslyckat för att jag fick ett hjärnsläpp, och inte för att jag var för lat för att plugga.

kram puss och en gentil smekning över kinden
/ jack

Dagens Låt # 19

Dagens Låt:
St. Alfonzo's Pancake Breakfast - Frank Zappa

"As she abused a sausage pattie
And said why don't you treat me mean?
(Hurt me, hurt me, hurt me, oooooh!)
At Saint Alfonzo's Pancake Breakfast
(Hah! Good God! Get off the bus!)
Where I stole the mar-juh-reen..."

Jacks Kommentar:
En riktigt skönt psykad låt. Riktigt skönt psykad. Hähähähähäääää....

Btw

Sorry för att jag inte skrev nåt igår, den 18:e. Jag spelade lasergame i en kyrka i tibble, tillsammans med den gode Olof, http://kellys.blogg.se, och en soft musikare, i folkmun kallad Erik. När man springer runt och skjuter människor med laser, i guds hus, är man inte så fokuserad på att skriva blogg.
Men jag är säker på att ni överlevde, ni ungefär tjugo personer som blev besvikna igår när ni kom in på min blogg och upptäckte att samma mossiga blogginlägg, Stolt!, var kvar sen förra gången. Usch usch.

Maxat.
Ett band trillade ner från sin plats i hyllan och gick sönder. Det var ett prima für mich-band, alltså ett tyskaläroband, från åttan, så det är väl ingen oändlig sorg att det gick förlorat.
Och nu kan jag leka lite med det långa långa svarta ljudbandet inuti.
Jippi.

Gonatt, och tack för er uppmärksamhet
Er tillgivne
Jack

Maxat.

Jag diggar det ordet.
Maxat.
Det kan användas nästan överallt. I meningen "Idag mår jag maxat" kan det betyda båda dåligt och bra. I meningen "du är maxad" kan det betyda en drös med olika saker. Ordet är soft, och uttrycker, en smula ironiskt, att man har en känsla för nånting. Typ att man inte gillar saft, eller helst funderar utan musik. Jag tycker saft är maxat äckligt. Jag funderar bäst utan maxad musik.

Hörrö, idag fick jag femton miljoner av en lsd-påverkad VD.
Maxat.
Hörrö, idag blev min pung överkörd av ett godståg.
Maxat.
Hörrö, du ska dö.
Maxat.

Soft va?

Jag har fortfarande träningsverk efter gymmandet i torsdags. Vadå dålig kondis?

Stolt!

"Du kan också skriva att jag gillar jordgubbar! Och bandy."

Min brorsa, sex år gammal, sitter bredvid mej i soffan och tittar på hockey.
Sverige - USA, två två. Han tycker det är spännande, och hänger med rätt bra.
Vi lyssnar på Drop it like its hot, Snoop Dogg. Han tycker det är cool.

Förut spelade hejaklacken We will rock you av Queen i stadion på tv. Min sexårige bror bredvid mej säger jaa, och sjunger wii vii wii vii racha! racha! Wow, tänker jag! Han känner till den!
Fan va coolt egentligen.
Killen är sex år gammal, bor i Järna (fjantarnas metropol nummer ett) och har en pappa som hatar all sorts populärmusik. Populärmusik i betydelsen: musik som kom till efter 1960-talet.
Och så känner grabben till We will rock you!

Man blir riktigt stolt.
Min brorsa.
Miiiiin brorsa.

Smart - Jack!

Det är en klipsk grej va.

Man går till sitt lokala bibliotek. Om det är ett bra och välsorterat sådant, brukar de i likhet med bibblan på medborgarplatsen ha en cd-avdelning. Där plockar man på sig alla cd:s man vill ha, förslagsvis med sån musik man tycker om. Man flashar sitt bibliotekskort för underläppsfröken som sitter i kassan, tar sina cd:s och stövlar ut därifrån, i riktining mott sitt hem.
När man väl och oskadd har anlänt till hemmet, sätter man sej ner på en stol som står framför en dator. Om datorn är från åttiotalet blir det jobbigt, för det finns ingen cd-drive på såna saker.
Men är den någorlunda megaball, så tar man och stoppar in cd:n, importerar med ett normföraktande flin på läpparna alla låtar som finns på den, trycker ut cd:n, och fortsätter i samma råbarkade stil tills alla cd:s är förbrukade.

Sen går man till bibblan, lämnar med en gloria över huvudet tillbaks alla skivor till den bongospelande eremitbibliotikarien i kassan, och går hem, efter att ha sneddat förbi invandrar-Bosses kiosk och köpt sej en påse äppelchips.
Och sen njuuter man av gratis musik. Som inte ens är olagligt förskaffad.

Bra grej va?!

Brokeback Montain

En skitbra film.
Recention is coming up.

Snart ska jag se Capote. Gratis.
Sen ska jag se Tusenbröder. Gratis.

Yeaah

en ny dag, en ny förstörd människa

HORNSGATAN
Tisdag 7 februari
Kl. 01.04
En 15-årig flicka är på restau-
rang med en kompis. Hon går
på toaletten och när hon ska
gå ut därifrån öppnas dörren
av en man som säger att han
vill ha sex med henne. Flick-
an säger nej. Då tar mannen
strypgrepp på henne, tving-
ar av henne kläderna och våld-
tar henne. Mannen lämnar
restaurangen och flickan kon-
taktar polisen som för hen-
ne till sjukhus.

Tidningen Södermalmsnytt
Nr 6, 11-17 februari 2006.

Finns det nåt närmare den personifierade ondskan, än den mannen? Han går in på toaletten för han vet att hon är där, förstör hennes liv, och "lämnar sedan restaurangen". Har han nånsin hört om begreppet empati? finns det en uppväxt tillräckligt hemsk för att han ens ska kunna fundera på den som en ursäkt för vad han gjorde? kommer mannen överhuvudtaget nånsin hittas? och om han gör det, kommer myndigheterna då ha den lilla mängden vett som behövs för att förstå att här finns bara en utväg: skär av gubbens vidriga task, så han aldrig nånsin mer kan använda den fel. ge honom ett straff för den barndom, uppväxt, och kanske den hela levnaden han förstört. ta bort från honom den av hans kroppsdelar som han kunde använda till de mest underbara saker, men som han valt att missbruka sin existens med.

nej, jag är inte för dödsstraff eller nåt sånt. jag är ingen reaktionär. jag är inte vettlöst arg, heller inte överfeministisk. jag anser bara att en våldtäkt ska inte accepteras. man ska veta att en våldtäkt ska ge omedelbara konsekvenser. att en våldtäkt ska vara jämställt med att bevisa att man inte är en vanlig medkännande människa.

har jag fel så upplys mej gärna om det.

Dagens Låt # 18

Dagens Låt:
Crosses - José Gonzàles

"The streets outside your window overflooded
People staring, they know you've been broken
Repeatedly reminded by the looks on their faces
Ignore them tonight and you'll be alright
We'll cast some light and you'll be alright"

Jacks Kommentar:
Plain underbar. Dessutom nostalgisk, då vi spelade den under en mysstund på Atlantica i somras....

Inte dagens låt, men lite om musik

Satisfaction av Benny Benassi är som bajsporr.
Dålig, kommersiell, intetsägande och gör inte världen till en bättre plats. Men med skräckblandad förtjusning fortsätter man ändå lyssna.

Eple av Röyksopp är som rostat bröd.
Jävligt enkel och oavancerad, men grymt bra!

Do The Choka Choka av Hassan är som.. nåt skoj.
Skoj.

Wow! Jämförelsemannen har i sina beiga trikåer återigen slagit världen med häpnad!

Den tonåriga sociala mentaliteten

Det suger att vara social som sjuttonåring.

Allt händer där man inte är. Gräset är alltid fruktansvärt grönt, alltid inom synhåll men utom räckhåll. Känslan av att vara impopoulär, ointressant, ensam, kommer aldrig bli större. Ingen ringer en. Det är alltid man själv som föreslår sina polare att göra nåt. Ingen ringer en.
Aldrig kommer bevisen för att människan är ett flockdjur vara mer påtagliga för individen, än när man är i tonåring. Man vill vara uppmärksammad, i centrum. Om man inte är det gör det ont. Varje andetag. Gör ont.

På omvägar får man veta vad ens bekanta att haft för sig under helgen. Jaha. Wow. Tre fester? Men på lördan då? Åh.. ja nej, jag hade ändå inte kunnat, det var ingen fara, strunt samma.
Aj aj aj.
Jag vill också vara med.
Jag satt hemma när ni gjorde det. Jag hade kunnat. Jag tittade på film, jag drack te, jag gick ut och köpte godis. Ensam, och ingen ringde för att göra nåt åt det. Om så bara en känsla av att inte vara så ensam man känner sej skulle infinna sej, så skulle jag vara nöjd.

Och så ringer det i telefonen nån gång. Signalen ger nån kort glad känsla inom mej, wow, nån söker nån i familjen werner! Kanske... kanske mej!
Ja, hon är hemma. Vänta lite?

Det är trist att säga så.

Och så ringer det i mobilen. Wow, jag älskar ju det där nrä det burrar i fickan. Det är som om nån, vem det nu är som ringer, slår till en lite lätt för att få ens uppmärksamhet. Hej Jack!

Åh. Nej då har du ringt fel
eller
Hej mamma / pappa. Nej jag kommer snart. Jag gick bara ut.. jag kommer snart.

Jävla tusan attan.....

Idag har jag jobbat.

I fyra timmar stod jag idag på medborgarplatsen och delade ut tidningen Sourze. Mina dojor är sönder, så mina fötter var iskalla till slut. Men efter att ha delat ut fler tidningar än de räknade med, på kortare tid än de räknade med, så träffade jag Anna och vi gick till donken och värmde upp oss.

Så, jag har tjänat typ fyrahundra idag! Skoj!

Saknar sommaren, konsumerar sommarbilder

38247-31


38247-32


38247-33



Gaaaah.. saknar sommaren, saknar Gotska Sandön. Ska stenhårt dit i sommar!
tjoflöjt

Ett jobb är fixat

Tjoflöjt!
Imorrn, Fredag, ska jag stå och dela ut en tidning som heter Sourze, från klockan typ tre till halv sju. För det får jag nitti spänn i timmen. Det är den underbara Anna B som fixat in mej på detta, och det är så fint av henne att det inte finns. Tack tack tack Anna!

Så om ni har vägarna förbi, kom och få en tidning av mej, och så vems blogg det är ni läser.
Tack mors kalaha.

Ps. läsarsiffrorna går ner! usch, iförrgår hade jag femtio unika läsare, och idag har det bara vart femton so far. har jag blitt tråkig? tappar ni intresset? vad händer egentligen? ds.

lite utkast till olika texter

tänkte jag skulle pröva en av nåra texter som jag kom på igår natt (fick ett kreativhugg, och skrev en massa) på er mina läsare här.

Som ni märker har jag en ganska töntig svensk stil, inte mycket invandrar eller andra sorters slang. ett rätt cleant språk. tänk tänk om det uppbådar en helt ny stil.... daaagdröööm

Mördaren

För eller senare så kommer han
han smyger upp bakifrån o visar vad han kan
hans kniv dansar över dej o fan de gör ont
han skrapar ur dej allt du har tills det är blodigt tomt

han tar illa upp om du försöker med ett skämt
o när han tar illa upp är det bäst du springer skrämt
o han följer efter dej, en jävel som helvetet sänt
o efter den dan kommer du alltid sova me lyset tänt

han kommer fortsätta
ni måste stoppa honom själva
han kommer fortsätta
annars lämnar han er halva
han kommer fortsätta
mot det han gör hjälper ingen salva,
så stoppa honom, han hotar alla alla.

osv

ja, nåt sånt.
hur verkar det?
kommentarer välkomna, kalla eller varma, it doesnt matter.

vi hörs / jack

Ineffektivitet

Jag tänkte att jag skulle hitta jobb idag.
Istället fastnade jag framför de 50 senaste Ica-reklamfilmerna, som finns att se på ica.se

Usch på mej.

En liten iPod-wannabe

Matilda sa att hon hade köpt den sista modellen av iPod i Kina. MP4 hette den. Då hon är ungefär lika bra på teknik och datorer och mp3-spelare som jag är på kärnfysik, så bad hon mej att bemästra den lilla saken.
Jag upptäckte för det första att det inte är nån iPod inte. Det är en mysko Sony som heter MP4 Digital Player, och har två gigs utrymme. Den hade kinesiska som språk först, men på nåt mysko sätt lyckades jag fixa engelska, utan att riktigt förstå vad som hände. Men när jag ansluter den till min dator svarar den inte, eller spelaren säger att den ansluter, men datorn låtsas inte om det.

Usch. iPod får verkligen alla andra mp3-spelare att skämmas.

Nu ska jag iaf försöka krångla lite mer med den här jäveln. Får se var det leder, om kinesiska regeringen hemliga anfallsplaner finns som textfil i den, och det kommer upp. Då blir jag tvungen att berätta det för CIA. Men då tycker de jag vet för mycket, och lejer en underskön spion, som förför mej och sedan sprutar in uragiftigt vatten i näsan på mej. Jävla jobbigt.
Varför skulle jag åta mej att pilla med Matildas spelare? Jag är för snäll helt enkelt.

Stön och stånk.

Dagens Låt # 17

Dagens Låt:
Crazy - Cue

"I'm going crazy
Livin' this way
I'm giving all my life to you
Baby I'm crazy
But I'm going insane
I shouldn't love you like I do"

Jacks Kommentar:
En låt som dryper av nostalgi. Var radioaktuell när jag gick i typ... ettan. Sånt man hörde när man var i den åldern blir alltid lite magiskt när man blir äldre.
Utom Dr. Macdoo kanske.

Liten Humöruppdatering / Inlägg nr 100

Inget får upp humöret som en fika med Eliza!
Eliza går i min teatergrupp. Vi har rätt kul tillsammans, iaf på våra Sleven-fikor. Hon är skön.
Och jag blir glad av att ha kul med henne.

Så nu är det ingen fara för mej längre, om nån oroade sej.
Jag mår bra.
Tack.

Ps. Detta är inlägg nr 100! Wow! Yeah! Ballt! WOW!

one of those days...

Idag har jag en sorts rastlös sorg inom mej, som jag varken kan göra nåt åt eller förjaga. Den finns där bakom hela tiden, jag prövar göra lite olika saker för att se om det är nåt speciellt jag är sugen på, men förgäves. Jag har inte riktigt pallat med mina egna sociala krav på mej själv, och hela tiden känt att jag inte riktigt fått till den där Jackklassen på mina olika konversationer. Jag är trött, och osugen på mycket.
Jag saknar T i klassen, han var absolut nödvändig för att mina dagar skulle fungera i den där klassen, det blir mer och mer uppenbart för mej. Jag får inte riktigt till mina karaktärer på teatern känns det som, vilket bidrar till ökat missnöje med mej själv.
Jag saknar något som jag inte kan sätta fingret på.
Det kan vara mej själv.

Men min blogg finns alltid. Och det är grymt att skriva av sig sina sorger och bekymmer.
Och nu kom mamma in i mitt rum, med de popcorn som blev över. Det är också en uppmuntringsfaktor. Dessutom kommer jag nu på att jag faktiskt har en ganska snygg dag idag. Jag ser rätt bra ut, menar jag. Håret ligger okej, det ser inte fettigt ut, acnen är lite på tillbakagång, inte för mörk under ögonen, okej och bekväma kläder.
På det hela taget är jag rätt snygg idag. Skönt!

Hm. Deppet är lite på reträtt. Snart kanske jag får ut ett vettigt humör iallafall.

Yeehaaw!

hare bra så hörs vi / Jack

Lyssna på min musik?

Jag har i mina dar spelat in lite mindre seriösa låtar på datorn.
De finns nu, efter denna ärofyllda dag, på internet.

http://www.myspace.com/thelennarts

Titta där, lyssna igenom hela antingen Jag vill ha en egen hundvalp eller Stop monkeing around.
valet är fritt.

tack tack på förhand

ps. 47 unika besökare idag! rekord! wow! ds.

sovmorgon kicks ass. seriously.

yeah!
tandisbesök imorrn klockan 10 som jag inte hade räknat med. det innebär att jag kan casha in en mysig sovmorgon imorrn, till typ nio istället för halv åtta. grymling.

dom vill nog kolla mellan mina tänder, för att se om de där gluggarna efter fyra tänder jag drog ut för ungefär åtta år sen har växt ihop. jag hade inget vuxentandanlag under dem, så därför skulle de bara skräpat där om man låtit de vara kvar, och det hade inte vart bra för resten av tandradsbröderna.

yeehaw. sen är det utvecklingssamtal snart.
jag har varken aning eller vibbar om vad Peter kommer säga till mej...

Tack på förhand!

alla som gett mej musiktips, kanske framförallt Odds tre dvdskivor med låtar, free for me to mysa in i datorn rätt o rakt! man upptäcker nya världar. och gamla, nostalgin som embarkerar när man hör låtar som Crazy med Cue och Hajar du det du Jack är inte att leka med. softans softerier soft.

detta ska inte tas som det där priset jag utlovade för det bästa musiktipset. det kommer senare, när alla lagt sina bidrag. kom ihåg att det fortfarande finns tid att tipsa mej om Er favoritlåt!

sen har jag tagit upp Bertboketrenden. Bert och beundrarinnorna, tjoflöjt!
läs Bert alla, det är mitt tips. Ironi ohoj, och den är dessutom underbart utförd, med schyssta korta meningar som en lobotomipatient skulle fatta.

Saker som skall göras Ikväll:

* Läsa böcker. Historia, svenska och Bert.
* Duscha. Håret är inte direkt light.
* Rita på min bild som Arbetsgivarn ska ha till t-shirts.
* Lyssna igenom, slänga, behålla eller bearbeta låtar som jag fått av Odd.
* Kanske skriva lite på den där hiphoptexten jag fick uppslag till på pendeln.
* Tänka.
* Äta.
* Gå och lägga mej! Tidigt! annars väntar döden imorrn asså..

tack och hej leeevörpastääjj!

Lyssaridesfamiljens kommentarer.

Följer gör alla kommentarer den ytterst intelligenta barnaskaran i familjen Lyssarides lämnade på min blogg, under jag och min familjs besök där idag:

Love Lyssarides! skrev:
den var skitadålig! Jack rim: Attack Mac Sakk Hack Flack Crack Stjärt O-S-V-

Odd skrev:
JACK! nej jag vill inte bli placerad i ett fack! Jack the Knife JackDonalds

Odd skrev:
The Postal Service - Such Great Heigts Dave Matthews Band - One Sweet World, Crash Into Me, Typical Situation

Love Lyssarides! skrev:
Bajsa på dig!!! Jack blir lack på att spela schack! den lilla bajskorven..han är svag..och medlem i NY nudisternas förbund..

wow.
frågan alla har på läppen är naturligtvis: om hur lång tid kommer nobelkommitén verkligen inse denna familjs enorma potential, och rättmätigt ge dem alla framtidens nobelpriser i alla ämnen.

tack för tipset på musik Odd. nåt vettigt ska väl fyra kommentarer tillsammans kunna skapa...

hos odd

är jag. vi har ätit mat, och spelat otello hittills. odd låtsades att han vann, och för hans skull lät jag honom tro det. men i själva verket sparkade jag konstig stjärt! odd ass! mwahahaha.

han är en soft mänska, och så är hans syskon.
men det är ju jag och mina syskon med, så det går jämnt ut.

mors / jack

Bert - ovetande geni i samtiden.

Det har, utan att jag märkt det, släppts en ny Bertbok, som heter Bert och Kalla Kriget! wow! ut på strövtåg genom butiker och bokhandlar, med hacka, ficklampa och sherpas på jakt efter den ska jag snart. Och jag skall inte återvända utan ett exemplar. Man blev ju så ledsen när Berts Bokslut skanderade att från och med den skulle Bert framleva utan att dokumentera sina öden och äventyr. Men nånstans anade man ju att det var ett långsiktigt pr-trick att säga att det inte skulle bli mer. släpper man nåt sen blir det ju succe. och den ska jag och mina riksdaler bidra till. tjoflöjt!

- Jesus stärker din själv och ger dig mod och kraft.
Jag säger att mormor förväxlat Jesus med müsli.

ur Bert och Brorsorna, sid 32, rad 24

Igår kväll tittade jag på Carl-Einar Häckner på kulturhuset i Järna. Han är en smart, rolig, jävligt retorisk, insiktsfull, subtil, fascinerande och intressant person. Och det gjorde han gällande under hela föreställningen. Medans han fint flytande pratade om kvällstidningars uppblåsande av meningslöst skräp, känt som Pernilla och Emilio eller Linda och Fadde, trollade han med vänster hand bort och fram mynt, till synes utom kontroll. Naturligtvis hade han kontroll. hela kvällen genom hade han den hela kontrollen på när vi skulle garva, vara tysta och titta, och fascineras. hans händer är snabba och flexibla som såna där lustiga skepp Anakin tävlar i i episod 1, och han har ett lugn som är bedövande.
En mycket imponerande man, med mycket att säga. Och som isak uttryckte det; En ironisk klumpig självgodhet. En ironisk klumpig självgodhet som godmodigt upplyser en om hans egna brister och styrkor, utan att vara varken martyr eller pappershjälte.
jag köpte hans bok med krönikor, och fick en ballt oidentifierbar teckning i den, plus en signatur med dedikering. jihaa!

(Jack + Familj -> Odd + Familj) + Middag & Socialisering (Idag) = a Good Time

mors / jack

ps. 400 unika besökare och 3400 pageviews! tack tack tack tack!

musiktips?

Nu är det såhär:
jag behöver lite ny musik. jag har en hel del bra, men som jag känner det nu är jag ganska van vid mina 1600 låtar i iTunes bibliotek. jag behöver nya tips.

så, om någon välvillig läsare kunde komma med nya hippa balla tips, kommer ni belönas med ett omnämnande i bloggen, och om ert musiktips är en hundra procent jackhit, kommer ni kanske få emottaga en liten teckning, signerad Tow (alltså jag)!

jag kan riktigt höra er dra efter andan av hänförelse över detta!

för att få lite orientering i hur min smak funkar rekommenderar jag att trycka på Dagens Låt under kategorier, lite längre ner till höger om denna text ni läser .

Tack på förhand!
/ jack

Dagens Låt # 16

Dagens Låt:
Just Dance - Jamiriquai

"Dance, nothing left for me to do but dance,
Off these bad times I'm going through just dance
Got canned heat in my heals tonight baby"

Jacks Kommentar:
En av de alla underbara låtarna som använts till Napoleon Dynamite. Bra är den.

Dagens Låt # 15

Dagens Låt:
Hurting Each Other - the Carpenters

"Can't we stop hurting each other?
Gotta stop hurting each other
Making each other cry, breaking each other's heart,
tearing each other apart"

Jacks Kommentar:
En för mej snyftig låt. Mamma spelade den för mej och mina syskon, och berättade att hon som sjöng den tog livet av sej. Och det i kombinationen med att låten är så attans bra gjorde det hela mycket sorgesamt. Men det är ett glatt återseende med den nu, när jag hittat den efter ett par rätt många år.

nyhetskommentarer

Mohammedbilderna: varenda lovlig svensk bloggare har väl redan kommenterat det här, så det är väl lika bra att jag gör det med. så jag visar att ju tillhör toppen (trots att jag inte hamnat där än).
vi kommer aldrig komma närmare en symbol för en större kulturkrock än nu. att de här bilderna, som om de hade visat jesus inte hade upprört en enda vettig präst, nu slänger in halva jorden i ett gigantiskt bråk, visar om något på att det som är naturligt för en del inte är det för resten. såna här problem kommer kvarstå tills nåt väldigt smart händer.

Frågan om det svenska språket: en professor hävdar att det svenska, såväl som alla andra mindre språk, bör avskaffas, för att utbytas med det engelska. han motiverar det med att vi visserligen förlorar vår kultur, men får tillgång till en mycket större och rikare, nämligen den anglosaxiska.
vadå? ska världen rationellt anpassas ihop till ett enda språk så borde det ju vara Mandarin, som talas av 1,3 miljarder människor. men tanken är absurd. olika nationella kulturer, varav stora delar utgörs av respektive språk, är det som gör världen spännande. den där iden är bara en utökad eg-tanke.

En jobbig fråga: kvinnor som ljuger om att de blivit våldtagna. en tjej hade, nykter och vid sunda vätskor, mycket tydligt inbjudit en kille till sex ("vad vill du göra med mej? berätta detaljer", "kan inte nån runka? jag vill se nån komma!" bl.a), haft det med honom, för att sen anmäla honom för en våldtäkt.
hum. vad jag än skriver om detta kan och kommer nån bli arg och upprörd, men jag tar risken. att göra en sån sak som att på falska grunder, bara för att sätta dit nån, anklaga för en av de mest... struliga och motstridiga saker en man kan göra idag; våldtäkt, är att lägga krokben för sej själv. en våldtäkt är en så jobbig sak att bedöma idag, den bör ha ett jävla straff, men man är rädd för att döma ut det, så att de gånger det görs borde det verkligen inte drabba en oskyldig kille. det finns väldigt många skyldiga killar som går runt där ute helt ostraffade, satsa på dem först.

Kungen: han borde vara kvar, men han borde skaffa ett jobb. han borde hålla truten, men han borde hålla bra tal. han borde vara snäll, men han borde vara dum. bestämma sej, någon?

Lindeman!

en massa band med lindeman! yeewhaa, nostalgi och en ung hasse alfredsson, soft som sjutton. samtidigt som jag ritar på min första t-shirtbild (trots attt jag borde läsa gympateori inför provet iövermorrn).

mitt liv är rätt soft just nu tycker jag.
min våldsamt förbättrade relation med matilda knäcker, och jag spontanpolar lite hit o dit. får nya vänner och är en trevlig kis i största allmänhet. så jag mår braaa.

vi hörs / jack

Tow Tecknaren

om ni har tur (?) kommer ni kanske inom en rimlig tidsrymd ha möjlighet att bära kläder som jag har haft en synnerligen uppenbar inverkan på. jag ska kanske bli t-shirtsillustratör.

en kompis till en kompis kontaktade mej. han hade ideer till t-shirts, men inte möjligheten att utföra dem, då han inte känner att han kunde rita. så fick han höra om mej, och sköt mej med förslaget.
och som utvalda delar i min bekantskapskrets vet, Jag är inte den som bangar.

så i bästa fall kommer kulor rulla in genom det här.
om fallet kommer bli så, så kommer ni få vet var ni kan få tag i dessa t-shirts. för det vore väl coolt för er. väl?

hare bra så hörs vi / jack