förberedelse inför the big jämförelse

För de som inte är så orienterade kommer här en snabb resumé kring konkurrenterna i the big jämförelse South Park vs The Simpsons.

South Park.
1994 gjorde Matt Stone och Trey Parker en kortfilm som hette The Spirit of Christmas, på uppdrag av en big shot från en större tv-kanal i USA. Det blev upptakten till serien South Park, en satirserie som nu är inne på sin tionde säsong, och som under åren kultförklarats och hyllats lika mycket som den upprört och förolämpat. South Park har gjort narr av allt som kan tänkas uppröra, bl.a alla de större religionerna, nekrofili och rasister-svarta. Välkänd är Kenny som fram till säsong sex dog i varje avsnitt.

The Simpsons.

Världens mesta animerade sitcom har sänts regelbundet sen 1989, och kan redovisa 374 avsnitt indelat på 17 säsonger. Simpsons handlar om en medelklassfamilj i staden Springfield, belägen i en fiktiv stat i USA. Det finns ofta figurer med, baserade på existerande kändisar, och dessa spelar likaså ofta sig själva i avsnitten. Simpsons är en långkörare som har oerhört många fans i många länder.

Detta är alltså konkurrenterna.
Det kanske är olämplingt att jag, som personligen är en mycket större fan of South Park
 än Simpsons, gör denna lilla utvärdering, men nån måste göra det.

Kommentarer
Postat av: pooptroop

hmm, kan bli jobbigt att försöka jämföra dessa 2 enligt minmening. Då det är två helt olika sorters humor i serierna. Men jag önskar dig all lycka till

Postat av: Olof

hänvisa till mig som också kommer göra samma sak, bara det att simpsons är bättre i mina ögon

2006-04-25 @ 15:47:52
URL: http://kellys.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback